Elnyert pályázataink

Az alábbiakban olvashatók a Penthe Autóház által elnyert pályázatokhoz található tájékoztatások.

PROJEKTINFORMÁCIÓK

GINOP-4.1.4-19-2020-01771

Komplex energetikai fejlesztés a Penthe Autóház Kft.-nél 

 • Kedvezményezett neve: Penthe Autóház Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 
 • Projekt címe: Komplex energetikai fejlesztés a Penthe Autóház Kft.-nél 
 • Elszámolható összköltség: 62 672 946,- Ft 
 • Vissza nem térítendő támogatás összege: 34 470 120,- Ft 
 • Támogatás mértéke: 55,00 % 

Projekt tartalmának bemutatása: 

Jelen projekt keretében a Penthe Autóház Kft. pécsi székhelyén (7630 Pécs, Pécsváradi u. 8.) található épületek (karosszéria üzem ésszalon) energetikai korszerűsítését valósította meg. Elavult nyílászáróink lecserélésre kerültek, műanyag, alacsony hőátbocsátási tényezőjű nyílászárók kerültek beépítésre. Az épületek külső falazatát jólszigetelő, 10cm vastagságú szendvicspanellel láttuk el. A korszerűtlen fűtési rendszert modern Viessmann Vitodens kondenzációs gázkazánra cseréltük. Az energiaköltségek csökkentése érdekében egy 33kW-os levegő-víz hőszivattyús rendszer, valamint 59,4 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer került telepítésre. Felhelyezésre került 132db 450W Canadian Solar napelem, 1db Solar Edge SE 50K inverterrel. A nyári napsugárzás elleni védelem nem volt biztosított, így árnyékoló szerkezetek – Selt Refleksol 103 naphálók – kerültek az épületre. A korszerűsítés egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozásunk rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

A projekt befejezési dátuma: 2022. november 14.

A projekt azonosító száma:GINOP-4.1.4-19-2020-01771

PROJEKTINFORMÁCIÓK

GINOP-8.3.5-18/B 

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram 

A kedvezményezett neve: Penthe Autóház Kft. 

A projekt részletei 

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram 

 • A projekt tartalmának rövid bemutatása: Munkaerő költségek finanszírozása. 
 • A szerződött támogatás összege: 25.000.000.- Ft 
 • A felhívás azonosító jele: GINOP-8.3.5-18/B. 
 • A projekt tényleges befejezése: 2021. 09. 28. 

 

PROJEKTINFORMÁCIÓK

GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-01350 

A Penthe Autóház Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázata 

 • Kedvezményezett neve: Penthe Autóház Kft. 
 • Projekt címe: A Penthe Autóház Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázata 
 • Projekt összköltsége: 179.000.000 Ft 
 • Feltételesen visszatérítendő támogatás összege: 125.300.000 Ft 
 • Feltételesen visszatérítendő támogatás mértéke: 70% 

 

Projekt tartalmának bemutatása: 

A projekt egy komplex fejlesztést jelent számunkra, amelynek elemei egymással összefüggenek, és a magas szintű szolgáltatási minőséget biztosítják hosszabb távon is. A pályázat keretén belül technológiafejlesztést szolgáló beszerzendő eszközök a következők: BETA fáradtolaj gyűjtő, BETA hidraulikus emelő 3T, BETA indukciós hevítő, BETA kerékszállító, BETA univerzális emelő hajtóművekhez, BETA hajtóműemelő, Alberti HWY 200SUP ipari mosó, Lavor BS2-05000BT önjáró akkumulátoros padlósúrológép, ESAB hegesztőgép, Gear Tronic II – ATF folyadék cserélő berendezés, USI ITALIA CHRONOTECH DYNAMIC 70.40.28 univerzális fényező kabin, Emelő MTF-3000, Elektromos autótöltő ATESS EVD-40S-P+RFID+Wifi, MECLUBE Adblue adagoló. 

A hidegraktár átalakítása és bővítése által zárt, védett és fűtött térben tudunk speciális gépjármű alkatrészeket javítani, karbantartani, raktározni, és járműdiagnosztikai mérésekre alkalmas helység alakul így ki. A telephelyen tárolt saját, a javításra váró, ill. elkészült gépkocsik biztonságos tárolását az új kerítés garantálja. A korszerű technológiát képviselik az IT eszközök. A munkavállalók a gyártók által előírt, heti távoktatásokban részt vehetnek általuk. Lehetségessé válik a javításra átvett gépjárművek állapotvizsgálata, illetve javítási igénye, munkalaprögzítése a gépkocsi javítási állás mellett, ezzel is javítva a hatékonyságot. A TV-k kereskedelmi célokat és az ügyféltájékoztatást szolgálják. A cég által képviselt cégekkel való kommunikáció, az általuk biztosított technikai adatbázisok legelőször kizárólag idegen nyelven érhetők el, így szükséges idegen nyelvtudás, melynek fejlesztésére a pályázat keretein belül lehetőségünk lett. Az ISO 45001 szabvány alkalmazása elősegíti a biztonságos munkavégzés törvényi megfelelését. A napkollektoros rendszer a műhelydolgozók által használt helységeket fogja ellátni melegvízzel. A jelenlegi elavult gázüzemű melegvizes rendszer kiváltását tervezzük erre a megújuló energiát használó, környezetbarát és költségkímélő napkollektoros rendszerre. 

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. december 31. 

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-01350