Elnyert pályázataink

Az alábbiakban olvashatók a Penthe Autóház által elnyert pályázatokhoz található tájékoztatások.

PROJEKTINFORMÁCIÓK

GINOP-8.3.5-18/B 

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram 

A kedvezményezett neve: Penthe Autóház Kft. 

A projekt részletei 

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram 

 • A projekt tartalmának rövid bemutatása: Munkaerő költségek finanszírozása. 
 • A szerződött támogatás összege: 25.000.000.- Ft 
 • A felhívás azonosító jele: GINOP-8.3.5-18/B. 
 • A projekt tényleges befejezése: 2021. 09. 28. 

PROJEKTINFORMÁCIÓK

GINOP-4.1.4-19-2020-01771

Komplex energetikai fejlesztés a Penthe Autóház Kft.-nél 

 • Kedvezményezett neve: Penthe Autóház Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 
 • Projekt címe: Komplex energetikai fejlesztés a Penthe Autóház Kft.-nél 
 • Elszámolható összköltség: 62 672 946,- Ft 
 • Vissza nem térítendő támogatás összege: 34 470 120,- Ft 
 • Támogatás mértéke: 55,00 % 
Projekt tartalmának bemutatása: 

Jelen projekt keretében a Penthe Autóház Kft. a pécsi székhelyén (7630 Pécs, Pécsváradi u. 8., hrsz. 41795/2) található épületek (karosszéria üzem és szalon) energetikai korszerűsítését szeretné megvalósítani. A jelenlegi nyílászárók nem kellőképpen korszerűek, hőátbocsátási tényezőjük nem felel meg a jelenlegi követelményeknek, így szükséges a cseréjük. Az épületek külső falazata nem rendelkezik megfelelő szigeteléssel, rétegtervi hőátbocsátási tényezője nem megfelelő, így szükséges azt korszerű szigeteléssel ellátni. A fűtési rendszer gázkazánról, a melegvíz rendszer villanybojlerről működik, a hűtési rendszert split klíma biztosítja. A fűtési rendszer nem kellően korszerű, így szükséges kondenzációs gázkazánok beépítése. Az energiaköltségek csökkentése érdekében levegő-víz hőszivattyú rendszer, valamint 59,92 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer kerül telepítésre. A korszerűsítés egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozásunk rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. április 30.

A projekt azonosító száma:GINOP-4.1.4-19-2020-01771

 

PROJEKTINFORMÁCIÓK

GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-01350 

A Penthe Autóház Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázata 

 • Kedvezményezett neve: Penthe Autóház Kft. 
 • Projekt címe: A Penthe Autóház Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázata 
 • Projekt összköltsége: 179.000.000 Ft 
 • Feltételesen visszatérítendő támogatás összege: 125.300.000 Ft 
 • Feltételesen visszatérítendő támogatás mértéke: 70% 

 

Projekt tartalmának bemutatása: 

A projekt egy komplex fejlesztést jelent számunkra, amelynek elemei egymással összefüggenek, és a magas szintű szolgáltatási minőséget biztosítják hosszabb távon is. A pályázat keretén belül technológiafejlesztést szolgáló beszerzendő eszközök a következők: BETA fáradtolaj gyűjtő, BETA hidraulikus emelő 3T, BETA indukciós hevítő, BETA kerékszállító, BETA univerzális emelő hajtóművekhez, BETA hajtóműemelő, Alberti HWY 200SUP ipari mosó, Lavor BS2-05000BT önjáró akkumulátoros padlósúrológép, ESAB hegesztőgép, Gear Tronic II – ATF folyadék cserélő berendezés, USI ITALIA CHRONOTECH DYNAMIC 70.40.28 univerzális fényező kabin, Emelő MTF-3000, Elektromos autótöltő ATESS EVD-40S-P+RFID+Wifi, MECLUBE Adblue adagoló. 

A hidegraktár átalakítása és bővítése által zárt, védett és fűtött térben tudunk speciális gépjármű alkatrészeket javítani, karbantartani, raktározni, és járműdiagnosztikai mérésekre alkalmas helység alakul így ki. A telephelyen tárolt saját, a javításra váró, ill. elkészült gépkocsik biztonságos tárolását az új kerítés garantálja. A korszerű technológiát képviselik az IT eszközök. A munkavállalók a gyártók által előírt, heti távoktatásokban részt vehetnek általuk. Lehetségessé válik a javításra átvett gépjárművek állapotvizsgálata, illetve javítási igénye, munkalaprögzítése a gépkocsi javítási állás mellett, ezzel is javítva a hatékonyságot. A TV-k kereskedelmi célokat és az ügyféltájékoztatást szolgálják. A cég által képviselt cégekkel való kommunikáció, az általuk biztosított technikai adatbázisok legelőször kizárólag idegen nyelven érhetők el, így szükséges idegen nyelvtudás, melynek fejlesztésére a pályázat keretein belül lehetőségünk lett. Az ISO 45001 szabvány alkalmazása elősegíti a biztonságos munkavégzés törvényi megfelelését. A napkollektoros rendszer a műhelydolgozók által használt helységeket fogja ellátni melegvízzel. A jelenlegi elavult gázüzemű melegvizes rendszer kiváltását tervezzük erre a megújuló energiát használó, környezetbarát és költségkímélő napkollektoros rendszerre. 

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. december 31. 

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-01350